2-jarig kind loopt brandwonden op bij spelen in zand op strandje bij waterplas

29/05

Foto: screenshot politie Cuijk

Beers – Donderdag 28 mei heeft er een 2-jarig kind brandwonden opgelopen toen hij in het zand aan het spelen was op een speelplaats bij een waterplas in Beers. Het kind liep lelijke 2e graads brandwonden op.

Waarschijnlijk is in de nacht ervoor in een kuil vuurtje gestookt. Door dit te doven is er zand overheen gegooid, waardoor de stookplaats niet meer zichtbaar was. Er is hierbij veel hitte blijven ontstaan waardoor het zand nog heter is geworden meldt de politie. De verwondingen van het kind zijn verzorgd. De grond is omgespit en op het filmpje hieronder is te zien en te horen dat het nog erg heet was.

De politie roept op om geen vuur te stoken waar het niet is toegestaan.