Twee mannen aangehouden na achtervolging

25/05

Foto: politie Cuijk

Sint Anthonis – Op zondagochtend 24 mei 2020 kregen agenten van Politie Gemert-Bakel en Laarbeek een melding van een verdachte situatie met een aangetroffen shovel in De Rips. Door onderzoek werd al snel duidelijk dat de shovel van diefstal afkomstig was.

Tijdens het onderzoek, ter plaatse bij de gestolen shovel, kwamen de verdachten aangereden met een bus, met daarachter een aanhangwagen. Bij het zien van de politie kozen ze het hazenpad en werd de achtervolging door de politie ingezet. De verdachten hebben onderweg de aanhangwagen ontkoppeld en achtergelaten. Ze reden in de richting van Boxmeer en al snel schoten Politie Boxmeer en Politie Cuijk de agenten uit Gemert te hulp.

Het voertuig is klem gereden door meerdere politie-eenheden op de Boxmeerseweg ter hoogte van Sint Anthonis en er zijn twee verdachten aangehouden. Dit betreft een 53 jarige man uit Arnhem en een 42 jarige man uit Brummen. Beide zijn aangehouden op verdenking van heling. Ook de aanhangwagen bleek van diefstal afkomstig.

De verdachten zijn overgedragen aan politie Oost-Nederland. Politie Oost-Nederland gaat het onderzoek verder oppakken.