Zeer grote politiemacht op de been in Cuijk

07/12

Foto: 112Nieuwsgroep

07/12

Foto: 112Nieuwsgroep

07/12

Foto: 112Nieuwsgroep

07/12

Foto: 112Nieuwsgroep

07/12

Foto: 112Nieuwsgroep

Cuijk – Op alle uitvalswegen van en naar Cuijk en Katwijk is een grote politiemacht op de been om controles uit te voeren aan alle personen an voertuigen.

In en rond het dorp staan mobile units, zijn er politiepaarden met hun geleiders, politiehonden en ook de ME zou paraat staan. De Burgemeester van Cuijk, Wim Hillenaar, heeft Katwijk en de kern van Cuijk tot veiligheidsrisicogebied verklaard door het project X Katwijk. Door de noodverordening kan de politie makkelijker te werk gaan. Ze mogen direct fouilleren en een ieder moet zich kunnen identificeren. Er is onder andere al vuurwerk in beslag genomen.

De massale politie inzet is het gevolg van het aangekondigde project x feestje in Katwijk. Op de evenementenpagina op Facebook lieten 8.000 mensen dat ze zouden komen. Daarboven kwamen 18.000 mensen die geïnteresseerd zouden zijn. Er wordt opgeroepen naar ouders om te zorgen dat hun kinderen niet naar Katwijk afreizen.

Niet alleen de Nederlandse media berichten over deze situatie. Ook de BBC en het Amerikaanse Foxnews berichtten erover. Eerder in 2012 ging een dergelijke oproep in Haren compleet fout. Daar eindigde het in rellen waarbij gewonden vielen.